Friday, October 29, 2010

Kisah Cinta Bella junior


                Bella bergerak ke kolej, namanya terpampang di hadapan pagar kolej tersebut UNDILAH BELLA SEBAGAI PRESIDEN PELAJAR ANDA! Bella tersenyum, die cukup popular di sekolah kerana memiliki wajah yang cantik dan datang dari kalangan keluarga berada. Walaupun dia sekadar anak angkat kepada Dato Aurell tapi die tetap sayang akan dunia nya. Dato Aurell sengaja menamakan anak angkatnya itu dengan nama arwah kekasihnya yg telah meninggal dunia akibat kemalangan..Dan cinta mereka yang abadi perlu di semadikan di diri Bella yang sungguh serupa seperti Bella, kekasihnya ketika kecil.
             
                 Zizi, anak pengetua kolej tersebut tidak pernah berputus asa untuk meggoda Bella yang sememangnya hot di kolej itu. Walaupun tidak dilayan tetapi die tetap berusaha. Baginya jika dia bersama dengan Bella, die juga akan popular. Untuk merapatkan dirinya dengan Bella, die menjalankan satu rancangan di mana die mencabar seorang pelajar lelaki yg turut popular di kolej itu untuk bertanding jawatan presiden itu dan menandingi Bella, dengan itu die bolehlah selalu berdamping dengan Bella untuk melawan Danny,pelajar tesebut. Danny yang pantang di cabar inipun menerima dengan bangganya.
             
                 Ketika memperkenalkan nama2 pencalonan di hadapan semua orang, Danny menampal kertas bertulis AKU GILA GLAMER di belakang baju Bella dan membuatkan semua pelajar mentertawakannya.Jahat Danny ni..sejak itu perang pon bermula…..

Perang pertama….

Bella sangat malu, dia benar2 tercabar dengan sikap Danny sebentar tadi dan die mula memikirkan satu care untuk membuat Danny malu pulak!
Dengan menggunakan suara yang manja untuk menggoda Zizi,die Berjaya mendapat no fon Danny. Dia juga mengatur blind date dengan Danny dengan seorang perempuan gemuk di panggung wayang. Dan apabila Danny datang, perempuan gemuk itu segera memeluknya dan KCIKK!!Bella mengambil gambar!
Apa yang best gambar tersebut di bantu oleh Zizi untuk dipaparkan menggunakan LCD yang besar di dalam kelas.

Bella: Danny jom dating dengan i. Opps! I lupe you kan suke yang sihat2..ding dong
Satu kelas ketawa..

Perang kedua….

Masa untuk membalas..balasan Danny simple jer..Die rembat katak paling besar dekat  science lab alasan ,selamatkan nyawa yang tak berdosa atas bantuan miki kawannya, and die sampul cantik2 and simpan kat loker Bella. Bila Bella bukak,menjerit satu kolej…Suke Danny ni then die bersilat kat loker die melepaskan kegembiraan.Last2 tangan die terlekat coz awal2  Bella dah letak Glu gajah paling kuat punye….kena balik!
Prof Hamdan merangkap bapak Zizi ni panggil di orang masuk dalam bilik. Nak kena marahlah apa lagi, member Bella nad Danny ni just curi dengar kat depan pintu die. Teruk kena marah sbab bwat kecoh satu kolej. Mula2 nak kena buang tapi lepas kena ugut die org janji tak buat lagi…
Prof Hamdan suruh berjanji, jika mereka tidak mahu pencalonan mereka  di batalkan mereka mesti ber baik..Setelah berjanji mereka keluar, Bella membuka pintu dan…GEDEBUK.Member2 mereka yang landing kat pintu prof tertonggeng sekali ke dalam.Hahaha, curi dengar lagi!

Sebab Danny terlalu mendengki Bella, Zizi naik berang. Dia membelasah Danny di hadapan orang ramai. Nasib baik prof Amin Nampak. Pergaduhan itu diregangkan. Sebab marah dengan Zizi, Danny merancang  untuk membalas dengan sedikit keterlaluan. Danny mengedit gambar perempuan memakai baju renang dengan wajah Bella. No telefon Bella juga disediakan. Kononnya Bella ni perempuan murah dan gambar itu di sebarkan ke semua email pelajar lelaki.
Sejak itu, Bella asyik menerima panggilan ingin berkenalan.Prof Haamdan yang turut mendapat email itu terkejut lalu mula menyiasat….

Prof: Hello..
Bella: Hello siape ni!
Prof: Err, ni siapa yer..
Bella: Ni bella, awak tu spe!
Prof: Err.. saya nak bercakap dengan yg bercakap ni.Boleh tak kalau kita berkenalan.
Bella: Boleh, apa salahnya…Nama abang kat sana tu spe?
Prof: Panggil je abang Hamdan…eh! Abg Hasyim!
Bella: Owh abang hasyim, mana abang dapat no saya bang….
Prof: Adalah, itukan rasia i..
Bella: Rasia KEPALA OTAK!! Hei, awak jangan kol no ni lagi faham! kalaw tak kena kang!! Suara mcm org tua tapi gatal!
Prof: Hello…

Haha..mcm tu lah sedutan uw, prof ni pon lebih2..Dan hari tu Bella di panggil lagi. Ni dialog die plak..

Prof: Awak tahu naper saya panggil awk?
Bella: Tak tahu..
Prof: awak ada masalah kewangan ke?
Bella:Tak der pon..
Prof: Saya dah tengok gambar awak email tu,dan perbuatan awak ni boleh mencemarkan maruah kolej dan awk..
Bella: gambar ape,saya mana ada…jap! Prof ada kol saya tak semalam?
Prof: Eh! Mana ada, mana ada saya kol awak nak berkenalan dgn awak..eh! takder…mana ada!
Bella:Sebab semalam ada org tu kol Bella suara macam Prof.
Prof: Yeke?eh takder…ok awak tak tahu pe2 kan so awak boleh keluar.

Hahaha…Kantoi deh bila Zizi tunjukkan gambar tu.Menyirap Bella. Habis sepinggan mee goreng dilemparkan ke wajah Danny..

Bella mengagih2 kan kad besday nya pada yg lain kecuali Danny. Member2 Danny bertanya nak adiahkan Bella apa padahal Danny tak di jemput. Danny tersengih jahat.


Plan Danny kali ini ialah menukarkan lilin pada kek Bella, setelah  menyelinap masuk ke dapur Bella, die menukar ke semua lilin tesebut. Apabila Bella nak tiup lilin tu, tak padam2 sampaikan satu ruangan tu mentertawakannya. Bella malu, beberapa minit kemudian Danny muncul sambil menepuk tangan. Bella merapati dengan marah.

Bella : Apa Danny buat dekat sini??
Danny: You yang mulakan dulu kan?
Bella: You bagi org ketawakan I dekat kolej, now you buat org ketawakan I dekat rumah I sendiri, on my birthday! You suka org ketawakan I kan?? Tengok lah puas2!!!

Bella sangat marah lalu beredar. Danny rasa bersalah, die ingin mengejar Bella tetapi tidak sempat kerana di tumbuk oleh Zizi.

Namun Danny tetap mengejar Bella di dalam hujan, Bella berlari tanpa melihat kereta yg ada, Danny menolaknya dan mujur kedua-duannya selamat. Mereka bertentang mata untuk seketika sebelum Bella menamparnya dan beredar…

Asrama Danny di ketuk bertalu-talu.Danny yang baru sahaja lepas mandi membukanya. Die terkejut, Bella di hadapannya. Bella tersenyum.

Bella: Hai Danny, Bella ganggu Danny ke?
Danny: Tak lah, Danny baru lepas mandi tadi. Erm ada apa?
Bella: Bella datang ni sebab nak minta maaf dengan Danny and nak cakap thanks sebab tadi selamatkan Bella, kalaw tak kereta tadi tu mesti da…
Danny: yang penting Bella selamat, oh ya Danny pon nak minta maaf sebab kacaw party Bella..
Bella: takper..nah,kek! Thank you for present.
Danny: Untuk i?
Bella: ya..Danny jgn share2 dengan org lain eh. Makan sorg tau, kay bye.
Danny tersengih.

Tepat  jam 2 pagi, Danny cirit birit. Dia mengejutkan Miki dan menyuruhnya menghantar ke hospital.

Danny:Jom Miki teman aku pergi hospital, perut aku sakit sangat ni…
Miki: Apa kau makan tadi?
Danny: Entahlah.. aku makan kek je tadi.Bella bagi, ah! Ni mesti kerja die ni!
Miki: Tulah kau, suka kacaw org.
Danny: Dah2 jom..

Malam itu Bella di beritahu oleh Mira temannya bahawa Danny tenat di hospital. Die juga menanyakan adakah ini kerja Bella. Bella cuak kerana die telah mencampurkan ubat Listerine pengumur mulut di dalam kek itu. Segera die ke hospital untuk melawat Danny…

Bella masuk bersama Mira dan Amy temannya, Miki memandang tajam. Danny terlantar lemah di atas katil dan diberi bantuan oksigen. Die masih belum sedarkan diri.

Miki: Look there, Bella and the gangs. Korang memang dah over.
Bella: Macam mane Danny?Dia okay?
Miki: Tu.Tengoklah..
Bella merapati Danny lalu duduk di sebelahnya. Die mula menangis.

Bella: Danny…bangunlah. Bella nak minta maaf, Bella tak sengaja letak racun dalam kek tu. Bella main2 aje…Kalau Danny bangunkan, Bella janji Bella tak buat lagi. Bella main2 ajer…

Amy dan Mira terharu memandang mereka. Bella memegang Danny. Danny membuka mata.
CAKKK!!
Bella tersentak! Danny menipunya.

Bella: Bodoh! Monyet!!Guys, jom balik!!!
Danny:Bella tunggu..
Danny memegang perutnya yg sakit di pukul Bella.

Amy: This is not funny Danny!!



Miki memarahi Danny kerana bermain2 di hospital. Danny meminta maaf. Dia tahu die salah, Danny juga meminta bantuan Danny untuk memberikan Bella sekeping kad dan ingin berdamai.

Danny mengejar Bella yang sedang berjalan bersama Amy dan Mira.
Danny: Hai Bella, are u okay?
Bella wat der..
Danny: Bella dah makan?Kalaw belum Danny nak belanja.
Amy: kita org dah makan dekat café tadi…
Danny: lepas ni korang kelas ape?
Mira: Aik, satu kelas takkan tak tahu..

Mereka beredar. Danny menggaru kepala.
Petang itu Amy bertemu Danny.

Amy: Danny ada apa nak jumpa Amy? Danny nak ajak Amy keluar eh..
Danny: Eh taklah. Danny nak minta tolong Amy sikit.
Amy: Apa dia? Cakaplah.
Danny: Danny nak ajar Bella ke prom nite.
Amy: Amy bukan Bella lah, pergilah ajak dia sendiri..

Amy ingin beredar tapi Danny menahan.

Danny: Please, Amy tau kan Bella langsung tak layan Danny, Amy kan kawan baik die.
Amy: Tengoklah macam mana.

Amy beredar.Dia berasa marah kerana dia menyukai Danny, tapi tak sangka pula Danny menyukai Bella.

Di bilik Bella.

Mira: Aik Bel, senyum2 naper?Mengelamun lah tu. Tumbuh jerawat baru tahu.
Bella: i rasekan ada sesuatu telah berlaku lah…
Amy: Ni mesti pasal Zizi..
Bella: Tak..Danny….
Amy: Kenapa dengan Danny?
Bella: I kan kadang2 menyampah dekat die tapi kenakalan die tu bagi I happy, korang tak happy??
Amy: Wait2! Are we still talking about si beruk trouble maker tu?
Bella: Ya2 he’s beruk..Eh! no.. He’s not beruk anymore..Korang ingat tak mase birthday i?
Amy: Sape boleh lupe, kan si beruk tu dah malukan you.
Bella: Time tu  first time taw kita orang bertentang mate. Lepas tu aku rase selesa sangat die peluk 
aku.Aku rase happy sangat.
Amy: Wait, die tukan musuh ketat you, die dah malukan you and sekarang you dah jatuh cinta dengan dier?
Mira: Eh Bel, you jatuh cinta dengan Danny ker?
Bella: Hei!! Ape cinta2 ni. Ingat cerita Hindustan ker? Dah I nak tidur.
Aik, tukar topic terus. Amy hanya mencebil cemburu. Dia langsung tidak beritahu apa yang Danny pesan tadi.


Di asrama Danny pula….

Danny: Am, ko penah jatuh cinta tak?
Am: Tak pernah..Kenapa?
Danny: Aku rase aku dah jatuh cinta tapi tak sure. Ko Miki?
Miki: Jatuh cinta tak  pernah..jatuh motor banyak kali jugak..
Danny: Habis Amy?

Miki mentoyakan muka. Yelah,tengah heart broken. Selama ni kemana mana die dan Amy sahaja, sekarang Amy cakap die cume anggap Miki macam kawan, tak lebih.

Faiz: Eh Danny kau jatuh cinta dengan saper hah?
Danny: kalaw aku cakap mesti korang terkejut.
Faiz: Dah tak der apa yang boleh terperanjatkan aku..cepatlah
Danny: Kalaw aku kater Hanabella?
Miki: Ape? Ko giler? Tu kan Awek zizi.
Danny: Faiz, ko tak terkejut?
Faiz: Tak..aku boleh bace reaksi ko dengan Bella. Ko Nampak lain.
Am: Aku tak nak campur ni semua kerja giler.
Miki: Ala, semua perempuan menyusahkan termasuk si Bella tu.
Miki beredar. Yang lain mencebil paham.


Kemudian petang tu Amy ke padang bola untuk menemui  Danny.

Danny: So macam mane?
Amy: I dah pujuk Bella, tapi die tak nak. Die still marahkan danny.
Tipu…
Danny: Tak pahamlah perempuan ni. Prom nite dah dekat. Nampaknya Danny kena pergi soranglah.
Amy: Amy kan ada..
Danny: Bukan Amy pergi dengan Miki ke?
Amy: Mana ada, Miki pergi dengan orang lain. Alah, Danny pergi dengan Amy lah..
Danny: Okay.



Di sisi yang lain…

Zizi: Hai Bella..
Bella: Esok kiter tahu siapa yang menang.
Zizi: Alah, I kompom mesti u yang menang jawatan tu. Kalau you tak sabar I call my father sekarang eh.
Bella: Eh tak payah lah. Biarlah surprise.
Zizi: Takde surprise nye, mesti you yang menang. Anyway you pergi dengan sape esok..
Bella: Entah..
Zizi: Pergi dengan I nak tak?
Bella: Ermm..
Zizi: Macam nak pergi dengan Danny Anuar je.
Bella: Eh,mane ada!
Zizi: Baguslah, lagi pon die uw trouble maker. Dia masuk bertanding ni pon sebab nak buktikan yang die paling popular dari you.
Bella: Mana you tahu?
Zizi: Dah die bagitahu sume org gitu. So?
Bella: Okaylah..


Malam prom nite..
Danny datang bersama Amy manakala Bella bersama Zizi. Bella serba tidak kena. Die cemburu dengan Danny dan Amy yg kelihatan mesra, kemudian dua dan zizi mencemburu kan mereka pula.
Pengumuman President pelajar akan diumumkan oleh Prof Hamdan sebentar sahaja lagi.

Prof: Dan president pelajar kolej kita adalah…………DANNY ANUAR!

Bella tersentak. Buat pertama kali die kalah! Danny naik ke atas pentas untuk memberi ucapan.

Danny: Saya mengucapkan terima kasih kerana sudi mengundi saya. Tanpa anda semua saya tak mungkin menang.

Bella:Zizi, I keluar kejap.

Bella ingin beredar tapi Danny ternampak.

Danny: Tapi saya tak layak pegang jawatan ni! Saya telah di cabar oleh sesorang supaya membuktikan bahawa saya lebih popular dari Hanabella.
Bella terhenti.
Danny: Dengan ini saya meletak jawatan secara rasmi.
Prof:Apalah bodoh sangat budak ni..
Danny: Dan org yang layak mengantikan tempat saya iaitu anda semua tahu….Hanabella…Gadis cantik yg menolak pelawaan saya ke prom nite yg bersejarah ini.
Mereka menepuk tangan.Amy menghampiri Bella lalu menarik untuk ke atas pentas.

Amy:Bell, sebenarnya si Zizi ni yang cabar Si Danny. Sorry sebab Danny memang ada ajak Bel malam ni tapi Amy saja tak bagitahu.
Bella: Apa Amy cakap ni?
Amy: Danny bukan untuk Amy tapi untuk Bella. Jom naik ke pentas.

Bella di tarik naik ke pentas.

Prof: Dengan itu presiden pelajar anda ialah HanaBella…..
Seluruh dewan member tepukan.Danny merapati.

Danny: Bella, maaf atas apa yg dah berlaku.
Bella memandang tajam lalu beredar.

Danny: Bel tunggu!
Danny megejar..

Prof: Aik..mcm cerita Hindustan!
Yang lain ketawa.


Danny: Bell tunggu!!
Bella: Hah? you bute hati ke hah?Tak puas apa Danny dah buat kat I, bagi semua orang gelakkan i.
Danny: Jawatan tu you yang nak kan??!
Bella: I nak sebab di undi bukan sebab Danny bagi, nanti apa org lain akan cakap I malu tau..
Danny: Jawatan tu tak bermakna buat i! I care for you!!!
Bella: Care? Macam ni Danny care i. I benci tengok muke Danny. I hate you!Benci dengan Danny!
Bella ingin beredar.
Danny: Wait! I love you…
Bella terhenti.
Danny: I tahu, u juga rasa apa yg I rasa. Kalaw tak you boleh pergi, tapi kalau you juga rase apa yg I rase, tolehlah dan katakan u love me too…

Bella berdegil..Danny menunduk.

Danny: Baiklah Bel, I takkan ganggu you lagi Bye…
Danny beredar.
Bella: Danny…Danny anuar. (Bella menoleh)
Bella: Ini bukan salah satu dari trick Danny kan??

Danny menggeleng..dan sejak itu mereka menjadi pasangan paling hot di kolej itu….


………….............................................………….TAMAT………................………………………




No comments:

Post a Comment

Friday, October 29, 2010

Kisah Cinta Bella junior


                Bella bergerak ke kolej, namanya terpampang di hadapan pagar kolej tersebut UNDILAH BELLA SEBAGAI PRESIDEN PELAJAR ANDA! Bella tersenyum, die cukup popular di sekolah kerana memiliki wajah yang cantik dan datang dari kalangan keluarga berada. Walaupun dia sekadar anak angkat kepada Dato Aurell tapi die tetap sayang akan dunia nya. Dato Aurell sengaja menamakan anak angkatnya itu dengan nama arwah kekasihnya yg telah meninggal dunia akibat kemalangan..Dan cinta mereka yang abadi perlu di semadikan di diri Bella yang sungguh serupa seperti Bella, kekasihnya ketika kecil.
             
                 Zizi, anak pengetua kolej tersebut tidak pernah berputus asa untuk meggoda Bella yang sememangnya hot di kolej itu. Walaupun tidak dilayan tetapi die tetap berusaha. Baginya jika dia bersama dengan Bella, die juga akan popular. Untuk merapatkan dirinya dengan Bella, die menjalankan satu rancangan di mana die mencabar seorang pelajar lelaki yg turut popular di kolej itu untuk bertanding jawatan presiden itu dan menandingi Bella, dengan itu die bolehlah selalu berdamping dengan Bella untuk melawan Danny,pelajar tesebut. Danny yang pantang di cabar inipun menerima dengan bangganya.
             
                 Ketika memperkenalkan nama2 pencalonan di hadapan semua orang, Danny menampal kertas bertulis AKU GILA GLAMER di belakang baju Bella dan membuatkan semua pelajar mentertawakannya.Jahat Danny ni..sejak itu perang pon bermula…..

Perang pertama….

Bella sangat malu, dia benar2 tercabar dengan sikap Danny sebentar tadi dan die mula memikirkan satu care untuk membuat Danny malu pulak!
Dengan menggunakan suara yang manja untuk menggoda Zizi,die Berjaya mendapat no fon Danny. Dia juga mengatur blind date dengan Danny dengan seorang perempuan gemuk di panggung wayang. Dan apabila Danny datang, perempuan gemuk itu segera memeluknya dan KCIKK!!Bella mengambil gambar!
Apa yang best gambar tersebut di bantu oleh Zizi untuk dipaparkan menggunakan LCD yang besar di dalam kelas.

Bella: Danny jom dating dengan i. Opps! I lupe you kan suke yang sihat2..ding dong
Satu kelas ketawa..

Perang kedua….

Masa untuk membalas..balasan Danny simple jer..Die rembat katak paling besar dekat  science lab alasan ,selamatkan nyawa yang tak berdosa atas bantuan miki kawannya, and die sampul cantik2 and simpan kat loker Bella. Bila Bella bukak,menjerit satu kolej…Suke Danny ni then die bersilat kat loker die melepaskan kegembiraan.Last2 tangan die terlekat coz awal2  Bella dah letak Glu gajah paling kuat punye….kena balik!
Prof Hamdan merangkap bapak Zizi ni panggil di orang masuk dalam bilik. Nak kena marahlah apa lagi, member Bella nad Danny ni just curi dengar kat depan pintu die. Teruk kena marah sbab bwat kecoh satu kolej. Mula2 nak kena buang tapi lepas kena ugut die org janji tak buat lagi…
Prof Hamdan suruh berjanji, jika mereka tidak mahu pencalonan mereka  di batalkan mereka mesti ber baik..Setelah berjanji mereka keluar, Bella membuka pintu dan…GEDEBUK.Member2 mereka yang landing kat pintu prof tertonggeng sekali ke dalam.Hahaha, curi dengar lagi!

Sebab Danny terlalu mendengki Bella, Zizi naik berang. Dia membelasah Danny di hadapan orang ramai. Nasib baik prof Amin Nampak. Pergaduhan itu diregangkan. Sebab marah dengan Zizi, Danny merancang  untuk membalas dengan sedikit keterlaluan. Danny mengedit gambar perempuan memakai baju renang dengan wajah Bella. No telefon Bella juga disediakan. Kononnya Bella ni perempuan murah dan gambar itu di sebarkan ke semua email pelajar lelaki.
Sejak itu, Bella asyik menerima panggilan ingin berkenalan.Prof Haamdan yang turut mendapat email itu terkejut lalu mula menyiasat….

Prof: Hello..
Bella: Hello siape ni!
Prof: Err, ni siapa yer..
Bella: Ni bella, awak tu spe!
Prof: Err.. saya nak bercakap dengan yg bercakap ni.Boleh tak kalau kita berkenalan.
Bella: Boleh, apa salahnya…Nama abang kat sana tu spe?
Prof: Panggil je abang Hamdan…eh! Abg Hasyim!
Bella: Owh abang hasyim, mana abang dapat no saya bang….
Prof: Adalah, itukan rasia i..
Bella: Rasia KEPALA OTAK!! Hei, awak jangan kol no ni lagi faham! kalaw tak kena kang!! Suara mcm org tua tapi gatal!
Prof: Hello…

Haha..mcm tu lah sedutan uw, prof ni pon lebih2..Dan hari tu Bella di panggil lagi. Ni dialog die plak..

Prof: Awak tahu naper saya panggil awk?
Bella: Tak tahu..
Prof: awak ada masalah kewangan ke?
Bella:Tak der pon..
Prof: Saya dah tengok gambar awak email tu,dan perbuatan awak ni boleh mencemarkan maruah kolej dan awk..
Bella: gambar ape,saya mana ada…jap! Prof ada kol saya tak semalam?
Prof: Eh! Mana ada, mana ada saya kol awak nak berkenalan dgn awak..eh! takder…mana ada!
Bella:Sebab semalam ada org tu kol Bella suara macam Prof.
Prof: Yeke?eh takder…ok awak tak tahu pe2 kan so awak boleh keluar.

Hahaha…Kantoi deh bila Zizi tunjukkan gambar tu.Menyirap Bella. Habis sepinggan mee goreng dilemparkan ke wajah Danny..

Bella mengagih2 kan kad besday nya pada yg lain kecuali Danny. Member2 Danny bertanya nak adiahkan Bella apa padahal Danny tak di jemput. Danny tersengih jahat.


Plan Danny kali ini ialah menukarkan lilin pada kek Bella, setelah  menyelinap masuk ke dapur Bella, die menukar ke semua lilin tesebut. Apabila Bella nak tiup lilin tu, tak padam2 sampaikan satu ruangan tu mentertawakannya. Bella malu, beberapa minit kemudian Danny muncul sambil menepuk tangan. Bella merapati dengan marah.

Bella : Apa Danny buat dekat sini??
Danny: You yang mulakan dulu kan?
Bella: You bagi org ketawakan I dekat kolej, now you buat org ketawakan I dekat rumah I sendiri, on my birthday! You suka org ketawakan I kan?? Tengok lah puas2!!!

Bella sangat marah lalu beredar. Danny rasa bersalah, die ingin mengejar Bella tetapi tidak sempat kerana di tumbuk oleh Zizi.

Namun Danny tetap mengejar Bella di dalam hujan, Bella berlari tanpa melihat kereta yg ada, Danny menolaknya dan mujur kedua-duannya selamat. Mereka bertentang mata untuk seketika sebelum Bella menamparnya dan beredar…

Asrama Danny di ketuk bertalu-talu.Danny yang baru sahaja lepas mandi membukanya. Die terkejut, Bella di hadapannya. Bella tersenyum.

Bella: Hai Danny, Bella ganggu Danny ke?
Danny: Tak lah, Danny baru lepas mandi tadi. Erm ada apa?
Bella: Bella datang ni sebab nak minta maaf dengan Danny and nak cakap thanks sebab tadi selamatkan Bella, kalaw tak kereta tadi tu mesti da…
Danny: yang penting Bella selamat, oh ya Danny pon nak minta maaf sebab kacaw party Bella..
Bella: takper..nah,kek! Thank you for present.
Danny: Untuk i?
Bella: ya..Danny jgn share2 dengan org lain eh. Makan sorg tau, kay bye.
Danny tersengih.

Tepat  jam 2 pagi, Danny cirit birit. Dia mengejutkan Miki dan menyuruhnya menghantar ke hospital.

Danny:Jom Miki teman aku pergi hospital, perut aku sakit sangat ni…
Miki: Apa kau makan tadi?
Danny: Entahlah.. aku makan kek je tadi.Bella bagi, ah! Ni mesti kerja die ni!
Miki: Tulah kau, suka kacaw org.
Danny: Dah2 jom..

Malam itu Bella di beritahu oleh Mira temannya bahawa Danny tenat di hospital. Die juga menanyakan adakah ini kerja Bella. Bella cuak kerana die telah mencampurkan ubat Listerine pengumur mulut di dalam kek itu. Segera die ke hospital untuk melawat Danny…

Bella masuk bersama Mira dan Amy temannya, Miki memandang tajam. Danny terlantar lemah di atas katil dan diberi bantuan oksigen. Die masih belum sedarkan diri.

Miki: Look there, Bella and the gangs. Korang memang dah over.
Bella: Macam mane Danny?Dia okay?
Miki: Tu.Tengoklah..
Bella merapati Danny lalu duduk di sebelahnya. Die mula menangis.

Bella: Danny…bangunlah. Bella nak minta maaf, Bella tak sengaja letak racun dalam kek tu. Bella main2 aje…Kalau Danny bangunkan, Bella janji Bella tak buat lagi. Bella main2 ajer…

Amy dan Mira terharu memandang mereka. Bella memegang Danny. Danny membuka mata.
CAKKK!!
Bella tersentak! Danny menipunya.

Bella: Bodoh! Monyet!!Guys, jom balik!!!
Danny:Bella tunggu..
Danny memegang perutnya yg sakit di pukul Bella.

Amy: This is not funny Danny!!



Miki memarahi Danny kerana bermain2 di hospital. Danny meminta maaf. Dia tahu die salah, Danny juga meminta bantuan Danny untuk memberikan Bella sekeping kad dan ingin berdamai.

Danny mengejar Bella yang sedang berjalan bersama Amy dan Mira.
Danny: Hai Bella, are u okay?
Bella wat der..
Danny: Bella dah makan?Kalaw belum Danny nak belanja.
Amy: kita org dah makan dekat café tadi…
Danny: lepas ni korang kelas ape?
Mira: Aik, satu kelas takkan tak tahu..

Mereka beredar. Danny menggaru kepala.
Petang itu Amy bertemu Danny.

Amy: Danny ada apa nak jumpa Amy? Danny nak ajak Amy keluar eh..
Danny: Eh taklah. Danny nak minta tolong Amy sikit.
Amy: Apa dia? Cakaplah.
Danny: Danny nak ajar Bella ke prom nite.
Amy: Amy bukan Bella lah, pergilah ajak dia sendiri..

Amy ingin beredar tapi Danny menahan.

Danny: Please, Amy tau kan Bella langsung tak layan Danny, Amy kan kawan baik die.
Amy: Tengoklah macam mana.

Amy beredar.Dia berasa marah kerana dia menyukai Danny, tapi tak sangka pula Danny menyukai Bella.

Di bilik Bella.

Mira: Aik Bel, senyum2 naper?Mengelamun lah tu. Tumbuh jerawat baru tahu.
Bella: i rasekan ada sesuatu telah berlaku lah…
Amy: Ni mesti pasal Zizi..
Bella: Tak..Danny….
Amy: Kenapa dengan Danny?
Bella: I kan kadang2 menyampah dekat die tapi kenakalan die tu bagi I happy, korang tak happy??
Amy: Wait2! Are we still talking about si beruk trouble maker tu?
Bella: Ya2 he’s beruk..Eh! no.. He’s not beruk anymore..Korang ingat tak mase birthday i?
Amy: Sape boleh lupe, kan si beruk tu dah malukan you.
Bella: Time tu  first time taw kita orang bertentang mate. Lepas tu aku rase selesa sangat die peluk 
aku.Aku rase happy sangat.
Amy: Wait, die tukan musuh ketat you, die dah malukan you and sekarang you dah jatuh cinta dengan dier?
Mira: Eh Bel, you jatuh cinta dengan Danny ker?
Bella: Hei!! Ape cinta2 ni. Ingat cerita Hindustan ker? Dah I nak tidur.
Aik, tukar topic terus. Amy hanya mencebil cemburu. Dia langsung tidak beritahu apa yang Danny pesan tadi.


Di asrama Danny pula….

Danny: Am, ko penah jatuh cinta tak?
Am: Tak pernah..Kenapa?
Danny: Aku rase aku dah jatuh cinta tapi tak sure. Ko Miki?
Miki: Jatuh cinta tak  pernah..jatuh motor banyak kali jugak..
Danny: Habis Amy?

Miki mentoyakan muka. Yelah,tengah heart broken. Selama ni kemana mana die dan Amy sahaja, sekarang Amy cakap die cume anggap Miki macam kawan, tak lebih.

Faiz: Eh Danny kau jatuh cinta dengan saper hah?
Danny: kalaw aku cakap mesti korang terkejut.
Faiz: Dah tak der apa yang boleh terperanjatkan aku..cepatlah
Danny: Kalaw aku kater Hanabella?
Miki: Ape? Ko giler? Tu kan Awek zizi.
Danny: Faiz, ko tak terkejut?
Faiz: Tak..aku boleh bace reaksi ko dengan Bella. Ko Nampak lain.
Am: Aku tak nak campur ni semua kerja giler.
Miki: Ala, semua perempuan menyusahkan termasuk si Bella tu.
Miki beredar. Yang lain mencebil paham.


Kemudian petang tu Amy ke padang bola untuk menemui  Danny.

Danny: So macam mane?
Amy: I dah pujuk Bella, tapi die tak nak. Die still marahkan danny.
Tipu…
Danny: Tak pahamlah perempuan ni. Prom nite dah dekat. Nampaknya Danny kena pergi soranglah.
Amy: Amy kan ada..
Danny: Bukan Amy pergi dengan Miki ke?
Amy: Mana ada, Miki pergi dengan orang lain. Alah, Danny pergi dengan Amy lah..
Danny: Okay.



Di sisi yang lain…

Zizi: Hai Bella..
Bella: Esok kiter tahu siapa yang menang.
Zizi: Alah, I kompom mesti u yang menang jawatan tu. Kalau you tak sabar I call my father sekarang eh.
Bella: Eh tak payah lah. Biarlah surprise.
Zizi: Takde surprise nye, mesti you yang menang. Anyway you pergi dengan sape esok..
Bella: Entah..
Zizi: Pergi dengan I nak tak?
Bella: Ermm..
Zizi: Macam nak pergi dengan Danny Anuar je.
Bella: Eh,mane ada!
Zizi: Baguslah, lagi pon die uw trouble maker. Dia masuk bertanding ni pon sebab nak buktikan yang die paling popular dari you.
Bella: Mana you tahu?
Zizi: Dah die bagitahu sume org gitu. So?
Bella: Okaylah..


Malam prom nite..
Danny datang bersama Amy manakala Bella bersama Zizi. Bella serba tidak kena. Die cemburu dengan Danny dan Amy yg kelihatan mesra, kemudian dua dan zizi mencemburu kan mereka pula.
Pengumuman President pelajar akan diumumkan oleh Prof Hamdan sebentar sahaja lagi.

Prof: Dan president pelajar kolej kita adalah…………DANNY ANUAR!

Bella tersentak. Buat pertama kali die kalah! Danny naik ke atas pentas untuk memberi ucapan.

Danny: Saya mengucapkan terima kasih kerana sudi mengundi saya. Tanpa anda semua saya tak mungkin menang.

Bella:Zizi, I keluar kejap.

Bella ingin beredar tapi Danny ternampak.

Danny: Tapi saya tak layak pegang jawatan ni! Saya telah di cabar oleh sesorang supaya membuktikan bahawa saya lebih popular dari Hanabella.
Bella terhenti.
Danny: Dengan ini saya meletak jawatan secara rasmi.
Prof:Apalah bodoh sangat budak ni..
Danny: Dan org yang layak mengantikan tempat saya iaitu anda semua tahu….Hanabella…Gadis cantik yg menolak pelawaan saya ke prom nite yg bersejarah ini.
Mereka menepuk tangan.Amy menghampiri Bella lalu menarik untuk ke atas pentas.

Amy:Bell, sebenarnya si Zizi ni yang cabar Si Danny. Sorry sebab Danny memang ada ajak Bel malam ni tapi Amy saja tak bagitahu.
Bella: Apa Amy cakap ni?
Amy: Danny bukan untuk Amy tapi untuk Bella. Jom naik ke pentas.

Bella di tarik naik ke pentas.

Prof: Dengan itu presiden pelajar anda ialah HanaBella…..
Seluruh dewan member tepukan.Danny merapati.

Danny: Bella, maaf atas apa yg dah berlaku.
Bella memandang tajam lalu beredar.

Danny: Bel tunggu!
Danny megejar..

Prof: Aik..mcm cerita Hindustan!
Yang lain ketawa.


Danny: Bell tunggu!!
Bella: Hah? you bute hati ke hah?Tak puas apa Danny dah buat kat I, bagi semua orang gelakkan i.
Danny: Jawatan tu you yang nak kan??!
Bella: I nak sebab di undi bukan sebab Danny bagi, nanti apa org lain akan cakap I malu tau..
Danny: Jawatan tu tak bermakna buat i! I care for you!!!
Bella: Care? Macam ni Danny care i. I benci tengok muke Danny. I hate you!Benci dengan Danny!
Bella ingin beredar.
Danny: Wait! I love you…
Bella terhenti.
Danny: I tahu, u juga rasa apa yg I rasa. Kalaw tak you boleh pergi, tapi kalau you juga rase apa yg I rase, tolehlah dan katakan u love me too…

Bella berdegil..Danny menunduk.

Danny: Baiklah Bel, I takkan ganggu you lagi Bye…
Danny beredar.
Bella: Danny…Danny anuar. (Bella menoleh)
Bella: Ini bukan salah satu dari trick Danny kan??

Danny menggeleng..dan sejak itu mereka menjadi pasangan paling hot di kolej itu….


………….............................................………….TAMAT………................………………………




No comments:

Post a Comment